Вартість бензину в різних містах України

Стоимость бензина в разных городах Украины Новини

У ЗМІ за останні півроку лише й розмов, що про подорожчання палива. Ця більшість водіїв тримає у напрузі. За даними Державної служби статистики, ціна на бензин за рік зросла на 21,8%, на ДП — 17,5%, і лідер з підвищення — автогаз, який виріс на 40%. Чому пальне продовжує рости і як економити автомобілістам, розповімо далі.

Причини дорогого палива в Україні

У країні працює лише один Кременчуцький НПЗ, решта 5 — законсервовані. Це означає, що паливний український ринок на 80% залежить від нафтопереробних заводів Білорусі та Польщі, та приймає всі їхні умови. Потужності на Дрогобицькому, Лисичанському та Надвірнянському НПЗ ще збереглися. Якщо держава отримає контроль над ними, то збільшить частку паливного ринку країни, але це поки що в далекій перспективі.

На вартість впливає слабка гривня. Навіть найменші зміни курсу валют одразу відбиваються на ціні пального. Так відбувається через те, що 80% пального оптовики закуповують у Європи та платять за нього доларами. Варто гривні впасти на 10 копійок, це відбивається на вартість пального.І звичайно, не забуваймо про зростання світових цін на пальне. За словами експертів, на це вплинув дуже холодний грудень 2021 року в європейських країнах, через це попит на електроенергію значно підвищився.

Як економити завжди і за будь-якої ситуації на ринку

Навіщо водіям менше їздити чи більше платить, якщо можна навпаки! Щоб убезпечити водіїв від підвищення цін, компанія Toplyvo розробила сервіс для вигідних заправок. Це безкоштовна програма для смартфонів, яка продає всі види палива у вигляді електронних талонів. Їх приймають на заправках WOG та ОККО у будь-якому регіоні України.

Додаток легко знайти і завантажити в магазинах мобільних сервісів, просто вбий у рядок пошуку “Паливо ЮА”. Також можна знайти у браузері, пиши, наприклад “Купити талони на бензин Чернігів” та знаходиш у результатах пошуку офіційний сайт компанії.

Що отримує кожен автомобіліст:

  1. Стабільну знижку на газ, бензин та ДП до -2,25 грн за літр від вартості на АЗК.
  2. Захист від підвищення ціни: пальне зберігається у сервісі до 12 місяців, заморожуй вартість та заправляйся, коли необхідно.
  3. Моментальна вигода вже на першу покупку від 1 літра, жодних нескінченних накопичень бонусів.
  4. Оформлення ОСАЦВ за 5 хвилин від компанії Euroins.
  5. Дорожня віньєтка для дев’яти країн Європи: мандруй без штрафів.
  6. Жива техпідтримка, яка відповідає з першого гудку, на зв’язку щодня з 7:00 до 23:00.

Якщо наступного разу вбиватимеш у гугл: “Куплю талони на бензин зі знижкою”, згадай про сервіс Паливо ЮА. З турботою про кожного водія!

Оцініть статтю
Автомобільний портал AUTO-BLOG
Додати коментар