Як вибрати відеореєстратор

Как выбрать видеорегистратор 2020 Корисні поради

З щорічним збільшенням транспортних засобів ускладнюється ситуація на дорогах. Про це красномовно свідчить статистика ДТП. Важливо бути захищеним у можливій конфліктної ситуації. Відеореєстратори допомагають вирішити цю задачу. На ринку ці технічні пристрої представлені в асортименті. Питання, як вибрати відеореєстратор, завжди актуальний серед власників транспортних засобів. Головні критерії вибору в цій статті.

Як вибрати відеореєстратор

Як правильно вибрати відеореєстратор: 6 корисних порад

Рекомендацій, як вибрати відеореєстратори для автомобіля, безліч. Ці пристосування широко використовуються власниками транспортних, тому рад з особистого досвіду використання представлена величезна кількість. Які основні моменти корисно врахувати при виборі:

  1. Економити при покупці відеореєстратора не варто. Не виключені варіанти, коли відносно дешеве пристрій відмінно справляється зі своїм завданням, а дороге не дало потрібного результату. І все ж, більш якісні відеозаписи дають дорогі моделі.
  2. Кріплення – один з показників якості відеореєстратора. На ринку представлені девайси на присоску і які клеються стрічці.

А. Перший варіант дає можливість часто знімати пристрій. Він затребуваний водіями, чиє авто ночує біля будинку. Щоб уникнути крадіжки, реєстратор знімають і забирають додому.

В. Моделі які клеються на стрічці забезпечують більш надійну фіксацію в порівнянні з першим варіантом. Знімати їх часто не представляється можливим, тому що клеїться основа швидко прийде в непридатність.

Яка модель краще? Це залежить від того, де ви залишаєте ваш автомобіль на ніч. Якісні кріплення не тільки надійно фіксують відеореєстратор. Вони покликані усунути вібрацію і забезпечити точність зображення.

  1. Клас пристрою потрібно вибирати в залежності від місця вашого проживання. Для невеликого провінційного містечка, де водії більш дисципліновані, недорогі моделі відмінно впораються зі своїм завданням. У мегаполісах, де ситуація на дорогах складна, краще використовувати дорогі пристрої.
  1. Облік технічних характеристик – обов’язкова умова при вирішенні питання, як вибрати реєстратор для авто. Функціональні можливості приладів визначаються:
  • кутом огляду камери;
  • дозволом відео;
  • ємністю акумулятора;
  • швидкістю і циклічністю записи даних;
  • кількістю камер;
  • наявністю мікрофона, карти пам’яті, Інтернету.
  1. Важливо враховувати додаткові можливості пристрою. Це глибоке вивчення питання, як правильно вибрати відеореєстратор, і ґрунтовний підхід до покупки. Які додаткові функції пристрою будуть не зайвими:
  • можливість роботи від батареї і підключення USB;
  • наявність зовнішнього екрана;
  • GPS-модуль і G-датчик (допомагають точно відтворити ситуацію на дорозі);
  • детектор руху;
  • поворотні відеореєстратори.
  1. Сертифікація пристрою – гарантія якісної роботи. Відеореєстратор обов’язково повинен мати серійний номер. Він завжди фіксується при оформленні протоколу ДТП.

Читайте також: Полірування фар своїми руками або як полірувати фари правильно

Як підібрати відеореєстратор

Не намагайтеся відшукати універсальну модель, яка повністю відповідаємо всім названим вимогам. Досвідчені власники авто до вирішення питання, як вибрати відеореєстратор в машину, завжди підходять з урахуванням індивідуальних переваг і умов експлуатації транспортного засобу.

Як підібрати відеореєстратор

Найбільш затребуваними є відеореєстратори з наступними технічними характеристиками:

  • кут огляду камери 120-130 градусів;
  • 24 кадру в секунду – нормальна швидкість запису і відтворення;
  • оптимальна циклічність відеозапису в діапазоні від 2 до 30 хвилин;
  • карти пам’яті формату SD або microSD з об’ємом 16 – 64 Гб і більше.

Важливо розуміти, що всі технічні характеристики взаємопов’язані. Наприклад, швидкість запису безпосередньо впливає на заповнення пам’яті. Показники менше рекомендованої заощадять місце в ній, але картинка буде нечіткою, а при збільшенні швидкості руху частина даних взагалі не потрапить в відео.

Читайте також: Як самому пофарбувати авто і що для цього потрібно

Завжди потрібно аналізувати відповідність ціни заявленим технічним характеристикам. Камера зі швидкістю запису 60 кадрів в секунду в HD якості не може коштувати дешево.

Дві і більше камер на відеореєстраторі краще, ніж одна. Це факт, але основна камера веде запис зі швидкістю 24 кадрів в секунду, і тільки один об’єктив здатний фіксувати інформацію в HD якості. Включення додаткових камер знижує загальну продуктивність. Результативність дешевого багатокамерного пристрою при повному завантаженні нульова.

Якщо ви хочете підібрати авторегістратор грамотно, глибоко аналізуйте його опис. При виявленні невідповідностей сміливо задавайте питання продавцю. При відсутності досвіду і знань звертайтеся за професійною допомогою.

Оцініть статтю
Автомобільний портал AUTO-BLOG
Додати коментар