Чому не можна сідати за кермо в кросівках чи кедах

Почему нельзя садиться за руль в кедах или кроссовках Корисні поради

Безпека при пересуванні на авто залежить від багатьох факторів. Вчені США, спираючись на результати численних спостережень, прийшли до висновку, що через неправильно підібраного взуття водій натискає не тільки на потрібну педаль, але і ще в середньому близько п’ятнадцяти разів на рік зачіпає сусідню.

Чому не можна сідати за кермо в кросівках чи кедах

На жаль, такі ненавмисні дії можуть привести до виникнення аварійної ситуації, особливо при русі транспортного засобу в пробці.

Багато автомобілістів віддають перевагу кросівок або кедам, аргументуючи, що в такому взутті вони набагато комфортніше себе почувають. Однак таке взуття має широку підошву. З цієї причини під час водіння сусідня педаль може мимоволі задіяні.

Аналогічно замість гальма можуть випадково натиснути на газ автомобілісти, які відкинули туфлі, віддавши перевагу в’єтнамки і шльопанці.

Експерти рекомендують при водінні автомобіля використовувати взуття, товщина підошви якої становить близько 1 см, а модель відноситься до категорії вузькому взутті.

Результати дослідження доводять, що, прислухаючись до порад експертів, в тому числі і щодо вибору взуття, можна значно зменшити кількість аварій на дорогах.

Оцініть статтю
Автомобільний портал AUTO-BLOG
Додати коментар