Шиповка гуми – Чи потрібна ця процедура?

Шиповка резины Корисні поради

При покупці покришок для зимових поїздок багато водіїв замислюються над необхідністю шипування. Виробники пропонують чимало моделей, призначених для такої маніпуляції. Відомо, що фінські автомобілісти зобов’язані їздити тільки на гумі, де встановлені шипи. Вважається, що такий варіант забезпечує найкращу прохідність і маневреність по обледенілому і засніженому покриттю.

Але покупка вже готової, тобто, шиповані шини, не кожному по кишені. Магазинам вигідніше пропонувати звичайні моделі з можливістю подальшого «удосконалення».

Читайте також: Як визначити знос шин

Варто задуматися про доцільність цієї дії, адже така маніпуляція може як поліпшити, так і погіршити комфортність водіння.

Шиповка гуми - Чи потрібна ця процедура?

Особливості шиповану гуми: чи потрібна ця процедура

Гума з встановленими шипами вважається найкращим варіантом для суворої зими, коли потрібно подолати довгу дорогу, покриту льодом. Головні переваги таких моделей:

  • краще зчеплення з обледенілих покриттям;
  • зниження гальмівного шляху на 50% по такій трасі;
  • збільшений на 30% розгін (в порівнянні зі звичайними варіантами).

Якісні шиповані покришки надійно захищають від заметів. Вони добре підходять для снігових і морозних зим з частими відлигами, швидко змінюються ожеледицею. Вони доцільні на міжміських трасах, по сільському бездоріжжю.

Читайте також: Як правильно зберігати шини

Але в місті, де дороги почищені і доглянуті, такі шини відчувають себе не дуже добре. Вони складніше виконують свої функції, погано тримають дорогу, покриту снігом, або сухий асфальт. Під час їзди на них витрачається більше пального.

Шиповка гуми - Чи потрібна ця процедура?

Тому рішення про шипування покришок варто приймати, в залежності від того, де частіше буде їздити машина. Якщо звичайне водіння – по бездоріжжю або приміським трасах, тоді є сенс. Але по сухому покриттю і на сильному морозі краще використовувати звичайні моделі. З ними легше справлятися при дуже низьких температурах, вони не так сильно шумлять і не псують дороги.

Тут все залежить і від кліматичних особливостей. Не у всіх регіонах нашої країни зими супроводжуються частими снігопадами і ожеледицею. Тому потрібно збагнути, настільки добре почуватиметься автомобіль з шипованими покришками, якщо особливої ​​необхідності в них немає.

Читайте також: Які види зимової гуми краще

В процесі шиповки краще використовувати тільки фірмові деталі. Для цих цілей підходить гума зі спеціальними отворами. Процедура проводиться на спеціальній підставці-опорі, тому краще звернутися в автосервіс, де надають такі послуги. Має значення якість шипування і справність обладнання, тому професіоналізм майстрів дуже важливий.

Оцініть статтю
Автомобільний портал AUTO-BLOG
Додати коментар